90 Ball Bingo
4.0

90 Ball Bingo

Home » 90 Ball Bingo

Bij 90 ball bingo speel je met een bingokaart met drie rijen onder elkaar. Op iedere rij staan vijf getallen, terwijl er negen vakjes zijn. Er zijn er dus vier leeg. Omdat er met 90 ballen, dus met de getallen 1 tot en met 90 wordt gespeeld, is de kans om bingo te halen natuurlijk een stuk lastiger. Er staan op de kaart namelijk maar 15 getallen dus de kans dat uit de 90 kansen jouw nummers worden getrokken is niet zo groot. Daar staat tegenover dat je bij 90 ball bingo een set van zes kaarten tegelijk kunt kopen voor een set prijs. Bij 75 ball bingo is dat drie kaarten.

De te winnen prijzen bij 90 ball bingo

Bij 90 ball bingo gaat het er dus om dat je een horizontale lijn wegspeelt. Hiervoor moet je dus vijf getallen op die lijn goed hebben. Er is een prijs voor degene die als eerste een lijn scoort. Ook voor degene die als eerste twee lijnen scoort is er een prijs te winnen. Tot slot natuurlijk voor degene die als eerste de kaart vol heeft. Als meerdere spelers tegelijk bingo hebben op 1 of 2 lijnen of met de volle kaart, dan wordt de te winnen prijs gedeeld. Je maakt uiteraard meer kans om te winnen als je met meerdere kaarten meespeelt. De getrokken getallen worden automatisch op je kaart weggestreept, je hoeft dat niet zelf bij te houden. Ook als je bingo hebt wordt dit door het systeem gedetecteerd en krijg je dus automatisch de prijs die daarbij hoort toegekend. Er zijn ook bingorondes waar je alleen een prijs wint met een volle kaart. Het is dus belangrijk om even goed te lezen wat er te winnen valt voordat je mee gaat spelen in een bepaalde ronde.

Met hoeveel kaarten kun je tegelijk meespelen?

Bij de meeste online bingospellen kun je met maximaal 6×6 dus 36 kaarten tegelijk spelen. Soms meer, dat hangt af van de regels die de website hanteert. Hoe meer kaarten, hoe meer kans op winst. Maar uiteraard moet er voor de bingokaarten wel worden betaald. De prijs van de bingokaarten hangt af van de hoogte van het te winnen prijzengeld. Hoe hoger de prijzen, hoe duurder de tickets. Ook hangt de hoogte van de te winnen bedragen af van het aantal spelers dat meedoet voor een bingoronde. Hoe meer spelers, hoe hoger de winst. Door mee te spelen spaar je ook punten voor de jackpot. Deze wordt op regelmatige momenten uitgekeerd. Degene die de hoogste totaalscore heeft behaald op het moment dat de jackpot valt, wint de inhoud van de jackpot. Hoe hoog de jackpot is, is weer afhankelijk van het aantal bingospelers. Een percentage van de kostprijs van de bingokaarten wordt in de jackpot gestort.

Hoe groot is de winkans?

De winkans bij 90 ballen Bingo hangt af van meerdere factoren. Ten eerste uiteraard het aantal kaarten waar je mee speelt. Hoe meer kaarten, hoe groter je winkans. Daarnaast is het van belang hoeveel spelers er zijn voor een ronde. Hoe hoger het aantal spelers, hoe kleiner uiteraard de kans dat jij de gelukkige winnaar bent. Daar staat dan wel weer tegenover dat je een hogere prijs wint als er meer spelers zijn. De prijzenpot is altijd gegarandeerd voor een bepaald minimum, maar als er veel spelers zijn voor een ronde dan gaat het prijzengeld omhoog. Je kunt meestal zien hoeveel spelers er zijn voor een rode. Als je de verhouding aantal spelers : prijzengeld niet gunstig vindt kun je natuurlijk die ronde overslaan en in een andere kamer spelen.

Hoe win je de jackpot?

Veel online bingosites werken met een jackpot. Deze loopt voor een vooraf bepaald aantal dagen. De jackpot start met een basisbedrag en loopt op naarmate er meer bingo wordt gespeeld. Het hangt er vanaf hoeveel bingokaarten er worden verkocht en ingezet hoe snel de jackpot oploopt. Een jackpot bij bingo kan oplopen tot tienduizenden euro’s.

Real Bingo Online 2022