Wie denkt dat bingo een spel is voor bejaarde vrouwen die niets beters te doen hebben, heeft het mis. Recent onderzoek heeft uitgewezen dat de gemiddelde leeftijd van bingospelers steeds verder omlaag gaat en dat steeds meer mannen het spel uitproberen, bijvoorbeeld in een onine casino. Deze nieuwe trends lijken het gevolg te zijn van de opkomst van online bingo.

Meer variatie in spelers

Het onderzoek, dat in Engeland werd uitgevoerd via polls op bingowebsites, geeft aan dat het standaard stereotype over “oude, bingospelende vrouwtjes” niet meer klopt. Sinds de opkomst van Internet in de jaren ’90 en de ontwikkelingen in de online game-industrie zijn steeds meer jongere mensen het spel gaan spelen. Zo is de gemiddelde leeftijd van bingospelers van 65 jaar naar 47 jaar gegaan en is één vijfde van de ondervraagde spelers zelfs tussen de 18 en de 25 jaar. Een ander opvallend resultaat is dat een groot deel van de bingospelers een goed betaalde, vaste baan heeft. Bingo is dus absoluut geen spel voor mensen die niets beters te doen hebben, zoals wel eens wordt gesuggereerd. Op internet is er volop keuze tussen verschillende bingo aanbieders. Zo kun je bingo spelen bij Tombola, maar ook bij Unibet kun je gratis meedoen.

Mannen en vrouwen

Bingo is ook geen exclusief vrouwenspel meer. Waar enkele decennia terug de bingohallen vol zaten met vrouwen, lijkt de man-vrouwverdeling tegenwoordig wat meer bij te trekken. Dit komt voornamelijk door de opkomst van online spelen; in de bingohallen-tijd was 90% van de spelers vrouw, in het huidige digitale tijdperk is dat nog 80%. De mannelijke spelers lijken vooral graag spellen online te spelen, waaronder bingo. Het is daarbij interessant om te zien dat de gemiddelde leeftijd van de mannelijke spelers 36 jaar is, en dus meer dan toen jaar lager ligt dan de gemiddelde leeftijd van de vrouwelijke spelers.

Kortom

Kortom, vrouwen zijn nog steeds de fanatiekste bingospelers, maar verder zijn er verschillende nieuwe trends waar te nemen in de bingowereld. De spelers worden steeds jonger en er komen steeds meer mannelijke bingofans bij, wat betekent dat het stereotype beeld van bingo als “bejaardenspel” dus absoluut niet klopt. Bingo is een hip spel, dat met de dag populairder wordt onder verschillende lagen van de bevolking. Dus wat let je om eens kennis te maken met online bingo?

Meer zoals dit
Real Bingo Online 2022